Blog
Hrvatsko mađarski rječnik
Date:11 November 2018
#

Hrvatska i Mađarska, dvije susjedne države koje su stoljećima svaka na svoj način pokušavale definirati zajedničku povijest, ipak ne mogu pobjeći od činjenice da su jezici koji se pričaju na njihovim teritorijima u potpunosti različiti.

Hrvatski jezik kao dio skupine slavenskih jezika dobro je poznat na području centralne Europe zbog svoje bliskosti sa slovenskim, bosanskim, makedonskim i srpskim jezikom. Iz tog razloga prijevod hrvatsko slovenski, hrvatsko srpski ili hrvatsko bosanski ne predstavlja veću prepreku u svakodnevnoj komunikaciji.

Mađarski jezik sa druge strane pripada skupini ugro-finskih jezika koji su u svojoj osnovi bitno različiti te ne mogu na jednostavan način biti dio susjedske zajednice zemalja istog geografskog područja.

Upravo zbog različitosti između hrvatskog i mađarskog jezika, vrlo je bitno da postoji kvalitetan hrvatsko mađarski rječnik koji u svakom trenutku može pomoći da se prijevod riječi sa hrvatskog na mađarski jezik odradi na najkvalitetniji mogući način.

Naš hrvatsko mađarski rječnik uključuje više od 80.000 riječi, termina i pojmova te omogućuje jednostavno pretraživanje napredne baze za svaku namjenu. Uz mogućnosti direktnog prevođenja riječi, naš rječnik isto tako nudi mogućnost kreiranja osobnog rječnika, te njegovo preuzimanje i download u .pdf formatu.
Bez obzira da li ste napredni poslovni korisnik mađarskog jezika ili početnik koji komunicira sa prijateljima, nadamo se da će vam naš hrvatsko mađarski i mađarsko hrvatski online rječnik i prijevod teksta bit od koristi!

Vezani članci
02 Dec.
Prevoditelj sa hrvatskog na engleski jezik
Blog

Prevoditelj sa hrvatskog na engleski jezik

Često ste se zasigurno našli u situaciji da vam je potreban prijevod sa engleskog na hrvatski jezik ili prijevod sa hrvatskog na engleski jezik. U tom trenutku najbolju stručnu pomoć vam može ponuditi englesko hrvatski prevoditelj.

11 Nov.
Hrvatsko mađarski rječnik
Blog

Hrvatsko mađarski rječnik

Hrvatsko Mađarski i Mađarsko Hrvatski rječnik i besplatni prijevod teksta. Najveći, besplatni, download... Trebate li više

25 Mar.
E-rjecnik.net napreduje zahvaljujući vama
Blog

E-rjecnik.net napreduje zahvaljujući vama

E-rječnik je sigurnim koracima zakoračio u 2018 godinu. Naši korisnici su nam uvijek prioritet, stoga ćemo se u ovoj godini koja je pred nama potruditi ponuditi vam najbolje moguće iskustvo korištenja e-rječnika. Pogledajmo s kojim smo to sve inovacijama obogatili funkcionalnost stranice, a ujedno i kompletno korisničko iskustvo.

20 Nov.
5 razloga zašto biste trebali prevesti vašu web stranicu
Blog

5 razloga zašto biste trebali prevesti vašu web stranicu

Mislite na svoju web stranicu kao izlog dućana - ono što ljudi vide kroz prozor igra važnu ulogu u razvoju i uspjehu tvrtke. Razbijanje jezičnih barijera povećat će vam mogućnost unapređenja vašeg poslovanja na međunarodnim poljima i otvoriti nova vrata u svijet potencijalnih kupaca.